Купівля авто в кредит: на що потрібно звернути увагу.

Новини

Купівля авто в кредит: на що потрібно звернути увагу.

06.08.2023

Купівля авто в кредит: на що потрібно звернути увагу.

Автомобіль є дуже важливою покупкою для багатьох людей, разом з цим, така покупка є коштовною. Коли потреба в автомобілі виникає раніше, ніж встигає накопичуватися потрібна сума на його придбання, можна розглянути покупку автомобіля в кредит.

Автомобіль є дуже важливою покупкою для багатьох людей, разом з цим, така покупка є коштовною. Коли потреба в автомобілі виникає раніше, ніж встигає накопичуватися потрібна сума на його придбання, можна розглянути покупку автомобіля в кредит.

Кредит – це зручна можливість придбати автомобіль, адже він дозволяє розподілити вартість автомобіля на кілька регулярних платежів протягом певного періоду часу, що полегшує сплату великої суми одночасним платежем.

Але на що потрібно звертати увагу перед тим, як купувати автомомбіль в кредит? Більшість з нас в першу чергу буде концентрувати увагу на більш тривіальних питаннях: бренд, модель, комплектація, колір, тощо. Так, ці параметри є дуже важливими, але, купуючи авто у кредит в першу чергу необхідно дати собі чесну відповідь на питання:

  • В межах якої суми ви можете зробити перший внесок за автомобіль і якою буде ваша щомісячна сплата?
  • Який термін кредитування ви розглядаєте?
  • Як кредит вплине на ваші довгострокові фінансові цілі?

Після того, як ви склали розуміння ваших фінансових можливостей, настає черга відвідати автосалони, де можна отримати кредитний розрахунок по обраній вами моделі автомобіля. У будь-якому салоні дилерської мережі компанії «JAC Україна» можна отримати кредитний розрахунок по найвигіднішим кредитним програмам від банків-партерів «Ощадбанк» та «Укргазбанк». Отже, розглянемо важливі аспекти купівлі авто в кредит на прикладі цих програм:

Процентна ставка: Одним з найважливіших факторів є процентна ставка, яка визначає загальну суму виплат за кредитом протягом усього терміну його заборгованості. Зверніть увагу на те, що програми «Ощадбанку» передбачають процентну ставку 0,01% при початковому платежі у 70% строком до 3 років.

Термін кредиту: Довжина терміну кредиту впливає на загальну суму виплати та розмір щомісячного платежу. Переконайтеся, що термін кредиту відповідає вашим можливостям, і ви можете забезпечити регулярні платежі протягом усього терміну. Відповідно до кредитних програм JAC Finance, термін кредитування може досягати 7 років, разом з цим, потрібно розуміти, що чим більшу кількість років передбачає кредитування, тим вищою буде процентна ставка по кредиту. Програма JAC Finance від «Ощадбанку» передбачає порівняно низьку процентну ставку навіть для кредитів з виплатами на 7 років: 5,99% (при авансі у 70%) або 12,99% (при авансі 30%).

Розмір авансу: Багато кредитних установ вимагають авансового платежу. Переконайтеся, що у вас є достатньо коштів для оплати авансу та з’ясуйте, чи можливо домовитися про менший аванс, якщо ви не можете сплатити його повністю. Кредитні програми JAC передбачають, що мінімальний авансовий платіж має складати 30% від вартості автомобіля + сума повного страхування КАСКО. Якщо є бажання включити КАСКО в «тіло кредиту», то в такому випадку авансовий платіж складатиме мінімальних 40% від вартості автомобіля. Пам’ятайте, крім цих платежів, при купівлі автомобілю в кредит необхідно врахувати додаткові платежі такі, як сплата пенсійного фонду та послуга реєстрації автомобіля в СЦ МВС.

Платежі та умови: Ознайомтесь з умовами кредитного договору та виплатами, які вам потрібно буде здійснювати. Переконайтеся, що ви розумієте суми платежів, графік погашення кредиту та можливі штрафи або пені за прострочену сплату.

Страхування: Деякі кредитні установи вимагають обов’язкового страхування автомобіля. Перевірте, які види страхування вимагаються та як вони впливатимуть на загальну вартість кредиту.

Відповідно до програм «Ощадбанку» та «Укргазбанку»  на автомобіль потрібно оформити повне КАСКО. Не слід сприймати повне КАСКО як непотрібну річ, адже воно допоможе вам, якщо виникнуть відповідні страхові випадки, компенсувати всі витрати на ремонт автомобіля (або навіть компенсувати його вартість у разі викрадення авто).

Також, іноді при купівлі автомобіля в кредит, банки вимагають оформити страхування життя. В програмах JAC Finance такий тип страхування є не обов’язковим, тому не впливатиме на ваші щорічні платежі.

Кредитна історія: В першу чергу, коли банківські установи узгоджують купівлю авто в кредит, перевіряється кредитна історія клієнта. Перед тим як подати заяву на оформлення автомобіля в кредит наполегливо рекомендується перевірити чи закриті всі платежі по минулим кредитам. Гарна кредитна історія – запорука швидкого отримання позитивного рішення від банку щодо кредитування.

Отже, при купівлі автомобіля в кредит, основні аспекти, на які потрібно звернути увагу, включають: процентну ставку по кредиту, терміни кредитування, розмір авансу, умови та графіки платежів, страхування та якість кредитної історії. Перед підписанням кредитного договору важливо ретельно переглянути ці аспекти, щоб переконатися, що вони відповідають вашим фінансовим можливостям і потребам. Звернення уваги на ці пункти допоможе забезпечити оптимальні умови купівлі автомобіля в кредит та уникнути непередбачених питань у майбутньому.

Компанія «JAC Україна» пропонує найкращі можливі умови від провідних банків України. Наші фінансові консультанти допоможуть вам підібрати оптимальну для вас кредитну програму та графік щомісячних виплат. За більшою інформацією заходьте у розділ кредитування та залишайте заявку на розрахунок кредиту, або звертайтеся за телефоном, який указаний у нас на сайті.

Чекаємо вас у нашому Автосервісі з 9-00 до 18-00 за адресою м. Харків, проспект Льва Ландау, 151Д або ви можете зателефонувати: (067) 575 25 30 ,(057) 716 49 40, (057) 754 66 30, (067) 575 25 24, (050) 301 36 37.

Купівля авто в кредит: на що потрібно звернути увагу.

Інші новини