Коли робити шиномонтаж? Думка експертів.

Новини

Коли робити шиномонтаж? Думка експертів.

05.08.2023

Коли робити шиномонтаж? Думка експертів.

Безпечний рух на дорозі багато в чому залежить від правильно підібраних шин по сезону. Деякі водії думають, що «перевзувати» свій автомобіль потрібно коли сходить останній сніг, інші беруть до уваги температуру повітря, а деякі вважають що всесезонні шини

 

експерти з компаній провідних виробників шин

Слід одразу відмітити, що всі виробники шин дають одну і ту саму відповідь на питання «Коли?». «У теплу пору року, коли температура піднімається вище 7 °C, слід встановлювати на колеса літні шини.»

порог для зміни шин

На питання чому саме 7 °C є порогом для зміни шин пояснили нам експерти Good Year: «Зимові шини виготовляються із суміші, яка забезпечує високий рівень еластичності шин при низьких температурах, що підвищує рівень зчеплення шини з дорогою. Зимові шини також мають більш широкий протектор, що містять ламелі. Ці ламелі допомагають розсіювати воду та сніг з-під шини, максимізуючи зчеплення та продуктивність за поганих погодних умов. Тож, щойно температура опускається нижче 7°C, зимові шини забезпечують безпечніший рух, ніж літні. Незалежно від того, чи йде надворі дощ чи сніг, хмарно чи ясне блакитне небо, висока еластичність зимових шин забезпечує краще зчеплення та безпечнішу подорож за низьких температур.»

Чому все ж таки потрібно змінювати такі чудові зимові шини

Після цієї інформації у нас виникло логічне питання: «Чому все ж таки потрібно змінювати такі чудові зимові шини, які і в дощ, і в сніг, і в ясну погоду забезпечують чудове зчеплення?» Експерти Michelin одразу відмовили нас від цієї думки, адже зимові шини насправді менш ефективні за високих температур, а їх м’яка гума швидше зношується. До речі, в Україні Законом визначено мінімальній безпечній для водіїв рівень залишкової глибини протектора літньої шини – відповідно до закону, він має бути не менше 1,6 мм.м’яка гума швидше зношується

Відповідно змінювати зимові шини на літні все ж таки потрібно. А як щодо варіанту всесезонних шин?змінювати зимові шини на літні все ж таки потрібно 

Експерти Bridgestone відповідають на це питання наступним чином: «Всесезонна шина пропонує баланс можливостей, забезпечуючи прийнятну продуктивність на вологих і сухих умовах, а також зчеплення на снігу. Всесезонні шини мають помірну глибину протектора та гумові суміші, які розроблені для забезпечення довшого терміну служби протектора, ніж літні шини, які мають меншу глибину протектора.Всесезонні шини

Всесезонні шини добре працюють у теплу погоду, але вони можуть забезпечувати гірше зчеплення, ніж літні шини, жертвуючи деякими можливостями кермування, гальмування та поворотів. Цей компроміс необхідний для того, щоб всесезонні шини могли забезпечити прийнятну продуктивність у легких зимових умовах і забезпечувати довший термін служби протектора. Всесезонні шини здатні забезпечити зчеплення взимку, але не є найкращими шинами для використання в екстремальних зимових умовах водіння». Оскільки в Україні зустрічається як +30 °C влітку, так і -30 °C взимку, в нашій державі всесезонні шини в жодному разі не можуть бути універсальним рішенням.

Чи можна поєднувати зимові та літні шини

І наостанок, відповімо на питання «Чи можна поєднувати зимові та літні шини?» Відповідь всіх виробників шин однозначна: «Це робити не варто!» Змішування шин таким чином може зробити слизькі умови більш небезпечними та вплинути на керованість вашого автомобіля, особливо якщо шини мають різний малюнок протектора та характеристики. Тому важливо купувати повний комплект зимових шин і повний комплект літніх шин, а не дві зимові та дві літні шини.

записатися на шиномонтаж

Зазвичай в Україні збігається час, коли наступає середньодобова температура у 7 °C з тим моментом, коли ми переводимо годинники на літній/зимовий час, тому це може стати нагадуванням для водіїв записатися на шиномонтаж. Краще за все проводити шиномонтаж на авторизованих станціях обслуговування вашого автомобіля, оскільки офіційний дилер подбає і про правильне балансування шин і про процедуру розвалу-сходження автомобіля.

шиномонтаж на авторизованих станціях

Записатися на шиномонтаж ви можете у розгалуженій мережі офіційних дилерів JAC Україна.

Чекаємо вас у нашому Автосервісі з 9-00 до 18-00 за адресою м. Харків, проспект Льва Ландау, 151Д або ви можете зателефонувати: (067) 575 25 30 ,(057) 716 49 40, (057) 754 66 30, (067) 575 25 24, (050) 301 36 37.

 

Коли робити шиномонтаж? Думка експертів.

Інші новини